Sådan opnår du et langvarigt rygestop

Sådan opnår du et langvarigt rygestop

Det er svært at stoppe med at ryge. Hvis man i mange år har røget cigaretter, er det svært for langt de fleste at lægge cigaretterne fra sig. Mange oplever også at have rygestop, der varer et par uger, måske nogle måneder, men så falder de tilbage til den gamle vane. Sommetider har det at gøre med det, tobaksrygning giver brugeren udover selve nikotinen. For det som nikotintyggegummi og nikotinplastre ikke kan give brugeren, er selvsagt selve følelsen af at ryge. Så hvis man virkelig vil den klassiske tobaksrygning til livs og finde et sundere alternativ, kan e-cigaretten være en god løsning.

Rygning uden giftstoffer

Med en e-cigaret opnår man fornemmelsen af at ryge, men uden alle de skadelige giftstoffer, som man udsætter sig selv og andre for, når man ryger almindelige cigaretter. E-væsken, der bruges i e-cigaretten, er en væske, der vha. dampen er med til at skabe den samme fornemmelse af at ryge, men uden giftstofferne. Man kan få e-væsker i alverdens smage, men også med forskellige niveau af nikotin alt efter behov. Man kan også vælge en e-væske helt uden nikotin, hvis man ønsker det.

Smagsvarianterne findes i det uendelige. Der findes alt fra lakrids, chokolade og mynte til jordbær og ananas – samt naturligvis den klassiske tobakssmag.

Bevarer det sociale

Det, der gør det svært for mange at kvitte smøgerne, er selve det sociale, der er i at mødes over en cigaret.  Der er noget hyggeligt ved at stå sammen, slappe af og nyde en cigaret. Med en e-cigaret kan man stadig være med i det sociale i at ryge, som fx et nikotintyggegummi slet ikke kan give på samme måde. Man kan stadig stå udenfor til en fest sammen med vennerne og ryge – bare på en langt sundere måde. Det er langt nemmere at bevare et rygestop med en e-cigaret, da det ikke udelukker én fra det fællesskab, der er i at ryge sammen.